31 DECEMBER/OLIVIA




Förra nyår kan sammanfattas med: god mat, trevligt sällskap, roliga frågor, bajsattentat, kaos, grovhångel, pälsmössa, tårar, dans och välidgt mycket skratt.

30 DECEMBER/GAMLA BILDER





Tillskillnad från idag så var vi en gång i tiden rätt flitiga på att ta kort. Typ varje gång vi sågs fotade vi, och de kunde ta flera timmar. Som när vi tog ballongkorten här ovanför, då tog vi en gigantisk pappersrulle och fäste i Lovisas vardagsrumstak, sköt undan möbler och blåste upp ballonger tills vi typ svimmade, och så blev bilderna asfula hehe....

En annan gång spenderade vi timmar vid graffitiväggen i Oxhagen och i åttan tyckte vi det var coolt med prickar hehe..

Alltså, vårt nyårslöfte är nu då att hitta tillbaka till deta. Åtminstone en del av det. Ta fler bilder med lite tanke bakom och göra roligare inlägg. SOUNDS GOOD?


BLACK ORCHID




Fotade mitt i natten med en lampa tänd i en gulmålad garderob=underbar färg på bilderna...not. Egentligen hade jag tänkt visa vilken fin färg mitt läppstift jag fick i julklapp av Ellen är, men tyvärr jag gav upp försöket att få en normal hudton. Läppstiftet är iallafall från Make up store och heter Black Orchid och är mörklila. SÅ GÖTT!

LET YOUR HEART DECIDE


Nyårsstädar, ramar in gamla kort och lyssnar på The Arks sista konsert denna torsdagskväll.




29 DECEMBER/TIMO




Ett tag var jag helt besatt av Timo Räisänen. Det störda var när jag och Olivia skulle säga vilka våra favoritlåtar med honom var så sa vi samma. Lyssna här och här för lite guld.

NICE





Kom precis in efter en lång kvällspromenad och resterande tid av denna kväll spenderas med Lovisas nya glassmaskin. NAJS

ONSDAG





Åker till Åhus över dagen och besöker släkten min. HAJK

MIN JULAFTON







Började med julgröt.



Posering framför granen.



Fick besök av en fin Emelie.





Tomte under konstruktion.



Min julafton var fin!

27 DECEMBER/ROADTRIP




Och jag sammanfattade denna junikväll såhär:
"Gjorde en utflykt till Oskarshamn igår med fina killar. Åt tom & jerry kex på en filt i stadsparken och lyssnade på Britta Persson live. Fett och jävligt fint var det! Älskar att sommaren är här, att det endast är 10 dagar kvar till sommarlov och 19 dagar kvar tills vi beger oss till Borlänge. YUMMEY".

Mycket fina tider. Älskar också att det ser ut som jag skrivit denna texten i sjuan. Och instagram 4-ever in our <3

ELLIBELL




Sitter fortfarande i morgonrocken och har spenderat hela förmiddagen med mitt nya munspel. Jag är helt kär. Ska snart dock möta upp Ellen för lite paketbyte och kolla mellandagsrean. FINT

25 DECEMBER/TANDEMCYKELN




En dag i somras fick vi för oss att ta fram tandemcykeln och ha picknick. Sagt och gjort. Vi packade massa gott som fruktsallad, medelhavsyoghurt och mörk choklad och cyklade ner till Haga park och la oss i lä. Synd bara att det var så djävulskt kallt. Annars var det en trevligt dag!

GOD JUL





God jul fina läsare!

GOD JUL




FREDAG




Har spenderat den mesta tiden i stan idag. Vandrade runt på söder och hittade en ny favorit second hand. En jättejätteliten affär med hyllor upp till taket fyllda med allt möjligt små pyckel som plåtburkar, ljusstakar, glas, jordglobar, hattar och en hel vägg bara fylld med kläder. Jag dog lite där inne.. Nu ska jag gå och lägga mig och invänta morgondagen. Hoppas pappa blir glad för mitt snitziga rim hehehe. Godnatti

MINNA



 GZ på din dag min kära


23 DECEMBER/LONDON



Några veckor innan skolan började igen i somras spontanbokade jag och Love flygbiljetter till London.

Vi bodde på ett litet skabbigt hotell utan frukost eller varmvatten. (Trodde vi iallafall tills vi upptäckte att jag råkat stänga av det första kvällen hehe). En morgon tog vi iallafall tunnelbanan till Camden och åt frukost på ett mysigt ställe och därefter shoppade vi Doc Martens i den minsta och ballaste martens-affären jag sett.

En kväll fick vi för oss att vara riktigt turistiga och åkte sightseeing tur mitt i natten. Köttigast var att se Gringotts ingång!
Och höjdpunkten på hela resan var Hard Rock Café som Ellen A my friend tipsat om. Helt stört!!

Huggtanden<3

Lite restaurangbesök och big ben hann vi också med. Fin fin fint!

MYSPYS





Idag var den årliga julfikan med mina fina södratjejer. Villket innebär att man sitter på ett café i så många timmar att man måste köpa fika en gång till. Efter det blev det en shoppingtur på stan och de sista julklapparna införskaffades. I kväll har jag bara myst med familjen, skrivit julrimm, slagit in paket (och tjuvat från ett av pappas paket (han har fått värlens största korg fylld med alla frukter som finns (typ), och en massa nötter och choklad)) Var tvungen liksiliksom!

22 DECEMBER/STADSFESTEN





Årets stadsfest var mycket trevlig och innehöll fin musik som till exempel Ölandstågets sista spelning och Veronica Maggio på Stortorget och mycket kött. LOVISA VAR PEPP!!!!!!!!!!

JULLOV!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!





Och så en passande bild till det..

21 DECEMBER/STOCKHOLM





I höstas var min klass och jag på studiebesök i Stockholm. Vårt första besök var på Sveriges Television där vi fick se inspelningsstudios och sånt där. Det var trevlans!



Dagen efter var vi på ännu fler studiebesök och vi delades upp i grupper beroende på vilken inriktning man läser. På kvällen var vi med på inspelningen av Skavlan då bland annat Ryan Adams var där.



När inspelningen var klar gav Skavlan ut muggarna som gästerna och han själv druckit ur under programmets gång. Awesome som jag är lyckades jag få en. På kvällen åt vi asiatiskt och jag har aldrig varit så mätt i mitt liv. Emelie var söt!



När vi hade tid över guidade vår fotolärare oss runt i Stockholm, eller försökte vi shoppa, en dag åt vi indisk mat som var så stark att man fick brännsår på tungan.



Mellan besöken fick vi egentid då vi fick göra vad vi ville. Det bestämdes alltid en plats där man skulle ses sen igen, eftersom jag har världens sämsta lokalsinne var jag livrädd hela tiden. Ibland var man ute i god tid och då kunde man sitta och le bredvid Adriana, eller ta kort på alla fina hus runt omkring.



Kaffe var vår räddning eftersom man sov lite mindre än man borde. Vi var välsingnade med skrattattacker när andra klasskompisar och lärare råkade somna till när vi var hos olika företag. Det var min räddning många gånger när jag själv satt där med en ivrig John blund som ständigt ville dra ner mina ögonlock. Det var en riktigt kamp ska jag säga er.



Sista kvällen var vi på fotografiska. Det var så äckligt bra att jag inte tänker skriva om det för få kommer jag bli galen.

FINT SKA DET VA











Pappa lyckades hitta den glesaste granen i skogen igen. Han kan sin grej den där Anders..

ETT & NOLL




Hemma och vänder efter en stört onödig dag i skolan. Har mest lyssnat på Bosse & his crew, övat juldanser och myst med flygen på kagg en stund. Nu ska jag möta upp Lillis för lite teori på körskolan. Gött mos!

20 DECEMBER/ÖLAND ROOTS





Sista dagen på Öland Roots vaknade vi av att någon eller några stod utanför vårt tält och garvade. Detta är vad vi möttes av när vi kom ut. MITT I vårt lilla camp låg en stor, uppblåst plastpol med två väldigt fulla pojkar i.

Det hela började med att jag och Emelie CYKLAT till festivalen (Hej motvinden, trevligt med lite sällskap!!!!), vilket tog hur lång tid som hellst. Sen skulle vi hitta till själva festivalen vilket var ett ännu större problem. Tanken var att vi skulle åka hem på natten, men det slutade med att jag stannade hela festivalen ut. Kan tillägga att jag bara hade med mig min ryggsäck som innehöll en halv macka med ost och ett par skitiga shorts. Så festivalens skönaste upplevelse var när jag och Marvin gick ner till vattnet för att bada (har, helt seriöst, aldrig kännt mig mer fräsh efter ett bad (då fattar ni hur skitig man var)).

Annars var det helt otroligt roligt. Samlade på mig en del pussar under festivalens gång, bland annat från denna herre. Han tittade fram mellan tälten en morgon med sin vän och sa att han ville hälsa på mig. (HEJ JAG TYCKER DETTA ÄR JÄTTECOOLT ÄVEN OM JAG VID DET TILLFÄLLET INTE HADE DEN BLEKASTE OM VEM HAN VAR. JAG VET FORTFARANDE INTE VEM HAN ÄR. MEN TYDLIGEN ÄR HAN GANSKA COOL. OCH DET ÄR JU COOLT.)

19 DECEMBER/VÅREN





I våras så mådde jag oftast allt annat än toppen. En person som stått mig väldigt nära hela livet gick plötsligt bort. Hon som alltid ringde på söndagarna klockan sex oavsett vad och som jag alltid kallat min bästa vän även fast det skilde femtio år mellan oss. Jag har fortfarande svårt att accepetera tanken att min farmor, hon som alltid gjorde armhävningar framför tvn och som berättade samma historier 1000 gånger om, lämnat mig.

Men jag hann under våren också med att bland annat fylla sjutton år, hitta tillbaka till en väldans fin pojk och flytta för elfte gången i mitt liv. Och då fick jag min älskade garderob, OCH DÄR ÄR DESSA BILDER TAGNA på våren och allt. Hehe ja, köttigt avslut.


MUSIKHJÄLPEN 2011













Lite fint från veckan som gått. Lyssna även här, här, här, här, här, här, här, här och här.

OCH JAG VAR EN VINNARE





Sitter och stickar framför musikhjälpen (Bra önskat Svante och Thea!) eftersom min förskylning gör det omöjligt att sova. Känns som jag går i sjuan igen, men det är mycket trevligt.

Och julfesten igår var också väldigt trevlig. Jag vann den obligatoriska tipsrundan och fick med mig en fet kaffemaskin hem NICE. Och så befinner min kära vän Matilda sig i Kalmar just nu NICE!!

AND IN SHADOWS








Ett av mina favoritband och eftersom jag älskar deras videos så lägger jag upp dem här!

SENASTE TIDEN..











Detta är vad jag pysslat med de senaste dagarna.

Kom nyss hem från en himla mysig tjejkväll hos Thea. Det hela slutade med att vi sprang ner till Ängö Livs fem minuter innan stängning för att köpa ingridienser för att kunna läga ännu mer julgodis. Helt okej med mig likzom.

16 DECEMBER/HAMNEN






Åt lunch eller jordgubbar med glass och pratade i timmar med min vän Ellen i hamnen en del i somras innan uteserveringarna öppnade.

WHEN I GROW UP





En gammal cover av First Aid Kit som Ellen påminde mig om för någon vecka sen. Förlåt för tråkigaste uppdateringen men jag är så satans sjuk. Och inte blev det bättre av att spendera fyra timmar på körskolan i ett rum utan luft. Men jag ska snart börja peppa igen, för imorn är det den årliga julfesten med jobbet weeehå!

15 DECEMBER/SLOTTET










Ölandståget gick även i år till länsfinal i Musikdirekt så vi var där och hejade. Kvällen slutade vid slottet tillsammans med några fina vänner och apan. Johans ögonbryn <3


OH WHAT A NIGHT





Skoltrött till tusen och julpepp som satan. Synd att man är begravd i plugg, sover istället och sen finns det ingen tid över till julklappsinköp. Känner att stressen börjar komma nu. Och så fick ni en gammal bild från i somras för fota, det har jag ju inte tid med heller. En glad LÅT på det.

14 DECEMBER/HESTRA













I början av året åkte jag skidor för första gången i mitt liv. Det var så satans svårt att bara ta sig till och från nybörjar backen var en utmaning. Men framåt eftermiddagen var jag faktiskt kung och åkte i en backe vars färg jag inte minns.. dock. Men ja, bra var jag i alla fall!

LUCIA





Några glada musiktilläggsbuddies från förra årets luciatåg. Känns så himla bra att för en gång skull inte känna ångest denna dagen faktiskt.

SAY YOU MEAN IT




Kände att en gul iphone inte riktigt var min grej. Ny plast och skal och den är så himle fin min lilla pärla. Ännu mer glad blir jag av denna låten. Och så bjuder jag på både en huggtandbild och ett stelt leende framför webbcameran. HAJK


FINT





En lördagseftermiddag på café med Emelie.

TREDJE ADVENT






Lördagen bestod av lite Ängöhäng och sedan direkt vidare till Onedrop för att fota lite för Kp. Jobb i 10 timmar utan mat +lite prestationsångest på det gjorde sista timmen rätt tung. Men bra var det!

Har idag hunnit både spela match, baka lussebullar, klä julgranen, julpynta lägenheten, skriva lite bildtexter och spendera lite tid med pianot. FINT

(OKEJ, detta var sista. Min kamera är stendöd sen igår.)

11 DECEMBER/@TOVES CRIB



Uppdaterade sommarens händelser med några ur klassen hemma hos Tove. Otto hängde också med på ett hörn. Alltså, SOMMAR ♥♥♥

UPPFÖRSBACKE HELA DAN




LÖRDAG






Spenderade gårdagen på Ängö Livs och cyklade (dog) sen vidare hem till Ellen för lite kvällsmat, kollade gamla fotoalbum och lyssnade på hennes besatthet The Shins.

Jag har inte riktigt haft tid att blogga tyvärr. Bland annat så har jag fått min plats utökad på Kalmar Posten där jag och Rebecka jobbat sen femman (ni missade väl inte tidningen i torsdags sidan 43-44??) och därför har mycket tid gått till det. Men kul är det!

100 DAGAR KVAR!!!





18 år om hundra dagar, TAGGAAAARÅÅÅ!

9 DECEMBER/P&L com





På bussen till Stockholm



Vi bodde i en väldans fin lägenhet

Dagen efter tog vi tåget till Borlänge. Dom i bakgrunden bångade hela vägen dit och tvingade också alla passerande att göra det. Säger bara, stackars 60-åriga tant.

Buss mot festivalområdet. Den ultimata kepsen också.

Vårt fina hem, så härligt uppsatt

När vi väl fått upp alla tält och kommit iordning fick vi för oss att klippa Erik med en nagelsax


Stråhatt #1

Stråhatt #2 "Jag kallas krabban!" "JAG MED" "Jag heter Sebbe" "JAG MED!!!"

Stråhatt #3

Vi snackar fortfarande om hur jävla god denna frukosten var. Helt stört.

Vaknade vrålhungrig och stört sugen på mackor en morgon men kunde inte fatta vart vi lagt vårt bröd. Upptäckte sen att Ellen tyckt att den passat perfekt som kudde. Samma sak hände en annan dag då jag letade som fan i tältet efter min necessär samtidigt som Ellen fortfarande låg och sov. Efter typ letat i en kvart väckte jag Ellen genom att putta på henne. Hittade då nessesären lika platt som brödpaketet.











Åtta fina dagar i Borlänge var det.

KLOCKAN TJUGOETT










FINA STUNDER



En köttig kväll med en köttig Ellen i min gamla kisströja från femman och jag i den kära köttkepsen
Erik SniglarN var också med
Var på avskedsfest och bakade pepparkakshus i sex timmar med Lillis
Och har idag spenderat kvällen i Kalmarsalen för lite konsert med fina tjejer, afrikaner och Molly Sandén
En kväll med flera "oj jag råkade visst börja sjunga när det var tyst", eller "oj, vi skulle visst inte alls sträcka upp armarna i luften här" hehe och så lite dra i håret, high-five, nummerbyte och varma kramar. "I don't know what it is, but I feel something in my body when I see moa". Så lätt roligaste kvällen på länge.
Vi har egentligen sagt no more instagrambilder på ett tag, såå det här är de sista.

7 DECEMBER/VALBORG


Vi spenderade valborg i Lilla Hult hos Mattias. Malin, Cassi och Nadia var där.
Mina heliga köttbullespett.
Dagens värd.
Vi bestämde oss för att åka in till Algutsrum och kolla på majbrasan. Där efter gjorde vi ett besök i Färjestaden. Nadia och jag passade på att förlova oss. Tyvärr Mattias. Sorgligt nog har jag tappat bort min ring..

HEJ MAMMA, KOLLA HIT!





Istället för att plugga kan man ju alltid göra önskelista.

SUCK..





Hej hopp! Nyss hemkommen från körskolan, NU ska jag begrava mig i psykologiplugg. KUL? ..nej

5 DECEMBER/GÖTEBORG


Jag och Love spenderade några dagar i Göteborg i somras. Vi träffade släkten en stund och resten av tiden spenderade vi på stan där jag fyndade bland annat denna skivan på Bengans och min älsklingsklänning från Weekday. En kväll hade vi picknick i Kungsparken innan vi gick vidare och kollade på ett liveband en bit därifrån. Framåt kvällen drog vi oss hemåt till vår lägenhet som låg 1 minut från Avenyn. Göthgöthgötheligöthgöthgöth var det.

HELGEN V.48



Har varit fantastiskt bra med fredagsmys tillsammans med Rebecka, fika med Love, julbak med Lillis, sovmorgon, basketmatch och så lite Melissa Horn.






..................





Gör aldrig dubbeldubbelsats knäck i samma gryta. Har kokat i en och en halv timme nu och köket liknar Sunes. DÖ


ÅRETS JULBAK








Dags för det årliga julbaket. PEPP!!!!

3 DECEMBER/YELLOWEND



Några vänner bad oss hjälpa dem med deras kommande skivas omslag. De hade en idé om hur de ville att den färdiga skivan skulle se ut. Vi spenderade en eftermiddag på Södra Utmarken men resultatet blev inte riktigt som vi tänkt oss.
Efter det gav de oss rätt fria händer. Vi fick en idé och några dagar senare stod Mira i Doc Martens i Lovisas vardagsrum. Mira tyckte det var halvkul. Vi visade Yellowend vad vi tänkt oss, och det ledde till flera timmar i fotostudio och framför datorn.
Såhär blev det färdiga resultatet, och nu finns YellowEnd även på Spotify.

PEPPARKAKSHUSET





Vi började med att göra mallar till huset, vilket tog oss ca 10 sekunder (japp vi är awesome)



Olivia fick vakta pepparkakorna i ugnen. Det var hon bra på. Iallafall de första två gångerna.



Måla måla måla.



Stolt bästis



Sen återstod bara ihoplimningen. Lättare sagt än gjort.. Om ni vill se hur slutresultatet blev kan ni kolla här..

FREDAG







Inställda lektioner resulterade i mys och pluggerier med världens finaste i världens bästa säng.

TIDERNA VI LEVER I





Säger godnatt efter en mycket fin dag.

ALWAYS LIKE THIS





Håller på med en reklamfilm om Kalmar i engelskan med Emelie. Bilden ovan visar lite vad vi pysslar med. Imorgon ska vi filma mest hela dagen och när vi är klara kan ni kanske få se resultatet, om ni är snälla då vill säga.

1 DECEMBER/JULBAK




Världens mest oseriösa video på när jag och Olivia bakar pepparkakshus. Trötta och hungriga, och världens sämsta humor då..

RSS 2.0